Videnskabelige referencer

I den store informations-jungel, er det vigtigt at kende til kilderne for den viden man basere sit arbejde på som professionel mor. Her kan du finde alle de kilder, som ligger til grund for DaVincimor og det kreative rum.

Hjertet af det kreative rum

DaVinciMor stammer fra en mors stræben på at hjælpe sit barn med at udvikle sig til at blive intelligent, innovativ og succesfuld. Resultatet: Det kreative og blomstrende rum

Leonardo da Vinci var en italiensk geni i renæssancen, født i 1452 og nåede at blive 67 år gammel. Han var polymer, dvs. et multitalent som maler, tegner, ingeniør, videnskabsmand, teoretiker, billedehugger, arkitekt og opfinder:

Han blev også kendt for hans noter om anatomi, astronomi, botani, kartografi og palæontologi. Og han svømmede og dykkede, hvilket ikke var almindeligt på daværende tidspunkt.

Da Vinci er et godt eksempel på hvad vores børns kan udvikle sig til af 2 grunde. Den ene pga af selve de kundskaber han havde dannet. Og den anden pga. den tid og omgivelser han voksede op i, en tid med accelerende progression

Kilde: Wikipedia

LEONARDO DA VINCI

GLENN DOMAN

GORDON NEUFELD

Glenn Doman er født USA i 1919 og nåede at blive 94 år gammel. Han var en amerikansk pionere, fysioterapeut og forsker (Ph.D) i hjernens kapicitet og det neurologiske system, og dedikerede hele sit vokse liv på det og på IAHP-instituttet.

Han startede med at hjælpe hjerneskadet børn og børn med specielle behov til at blive raske igen, og endte senere også med at bekæftige sig med sunde og raske børn.

Han grundlagde teknikker og programmer til at træne småbørns hjerner, kaldt for Doman metoden. Han har tilmed skrevet en serie af bøger som præsentere disse metoder. Hans efterslægt arbejeder aktivt videre med Domans mission.

Principperne om den professionelle mor, det cybernetiske loop og at der findes en Da Vinci i ethvert barn, stammer fra Glenn Doman.

Kilde: Wikipedia

Gordon Neufeld er en canadisk udviklingspsykolog og forsker (pH.D), født i 1946 og har 40 års erfaring med klinisk psykologi.

Han arbejder med relationsteorien, og bygger videre på John Bowlby, hvor han formår at give simple svar til de mest komplicerede udfordringer.

Han har etableret Neufeld-instituttet, er internationalt anerkendt fordragsholder, hans arbejde kan findes på flere forskellige sprog bl.a. dansk og har en del online fordrag, frit tilgængeligt.

Teorier om bl.a. relationsdansen og den ægte leg stammer fra Neufeld og den primære kilde for hans arbejde her på siden er bogen "Barnets udvikling gennem tilknytning og leg" skrevet af Deborah MacNamara og baseret på Neufelds arbejde.

Disse hovedpersoner danner hjertet af rummet og er rige kilder, som kan hjælpe os med danne fremtidens generation af frontløbere og samfundsbyggere.

Hjerne og hjerte som helhed

Doman og Neufeld fuldender hinanden som ying og yang. Begge forskere adressere det nødvendige arbejde for at "opfylde børns fulde potentialer". Mens Doman havde specialiseret sig i hjernens neuroplacitet og den kognetive udvikling, så fokusere Neufeld på den emotionelle udvikling

En vigtig del af Domans filosofi er betydningen af mor-barn-relationen og Neufeld anerkender den emotionelle udvikling som en del af hjernens udvikling. Overordnet kan man finde mange ligheder i den måde de forstår børns udvikling og opfyldelsen af deres fulde potentialer.

FOR FLERE GULDKORN TILMELD NYHEDSBREV